Obvestilo o piškotkih

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran

Spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam omogočimo dobro izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih shranimo na vaš namizni, prenosni ali tablični računalnik ali pametni telefon (odvisno od kje dostopate na spletno stran), medtem ko si ogledujete našo stran.Piškotki na spletni strani, kjer se nahajate, omogočajo:

  • da spletna stran, na kateri se nahajate, deluje tako, kot vi pričakujete;
  • da si spletna stran zapomni vaše nastavitve med ogledovanjem in obiskovanjem;
  • da izboljšamo varnost in hitrost nalaganja naše strani;
  • da vam omogočimo enostavno posredovanje v družabna omrežja;
  • da lahko stalno izboljšujemo našo spletno stran.

Piškotkov na spletni strani, kjer se nahajate, ne uporabljamo za:

  • pridobivanje kakršnekoli osebne informacije (brez vaše izrecne odobritve);
  • pridobivanje katerekoli občutljive informacije (brez vaše izrecne odobritve);
  • plačevanje prodajnih provizij;
  • posredovanje osebno določljivih podatkov tretjim osebam;
  • posredovanje informacij oglaševalskim omrežjem.

Podrobnejše informacije o piškotkih na spletni strani, kjer se nahajate

Naši piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. To so piškotki, brez kateri spletna stran ne bi delovala. Teh piškotkov ne morete onemogočiti drugače, kot da ne uporabljate spletne strani.

Piškotki za anonimno sledenje obiskovalcev

Piškotke uporabljamo za pripravo statistike anonimnih obiskovalcev, kot npr., koliko ljudi je obiskalo našo spletno stran, kakšna je vrsta tehnologije, ki jih uporabljajo (npr. Mac ali Windows, ki pomaga prepoznati, ko naša spletna stran ne deluje, kot bi morala za posebne tehnologije), kako dolgo si ogledujejo spletno stran, katero stran gledajo itdTo nam pomaga, da nenehno izboljšujemo naše spletne strani. Ti tako imenovani “analitični” programi nam povedo, seveda anonimno, kako so ljudje našli to mesto (npr. iz iskalnika) in kje so bili pred tem, kar nam pomaga, da vlagamo več denarja v razvoj naše storitve za vas, namesto v trženje.

Upravljanje vaše politike zasebnosti z uporabo piškotkov na spletni strani

Pri prvem vašem obisku naše spletne strani ali katerekoli njene pod strani vas s pasico vprašamo za dovoljenje uporabe piškotkov. Dovolite lahko ali vse ali nobenega ali samo nekatere tipe piškotkov.Če želite dovoliti uporabo vseh piškotkov in s tem delovanje vseh njenih funkcij, kliknite na gumb “Dovoli piškotke” na desni strani.Če si želite ogledati ali selektivno dovoliti uporabo samo nekaterih tipov piškotkov, kliknite na “Želim izvedeti več” .S klikom na posamezen tip piškotka ga onemogočite oziroma omogočite s ponovnim klikom. Preden se odločite za preklic dovoljenja uporabe posameznega tipa piškotka in s tem prenehanjem delovanja z njimi povezanih funkcij naše spletne strani vam priporočamo, da kliknete na povezavo “Želim izvedeti več” in si preberete podrobnejše informacije o njih v tem prispevku. Na ta način se boste lahko odločali bolj kompetentno.Prikazani so tudi nujno potrebni naši piškotki, ki pa jih ne morete onemogočiti, saj bi s tem onemogočili tudi delovanje naše spletne strani. Prikazani so zaradi popolnosti informacij. Onemogočite jih lahko samo tako, da si ne ogledujete naše strani.Vaše nastavitve shranite s klikom na gumb X v zgornjem desnem kotu pojavnega okna. Te nastavitve veljajo tudi za vse vaše kasnejše obiske naše spletne strani. S tem, ko ste shranili nastavitve politike zasebnosti, se vam pri naslednjih obiskih naše spletne strani ne bo več prikazala zgornja pasica, ampak boste lahko nastavitve vaše politike piškotkov upravljali preko povezave Zasebnost levo spodaj. Če kakadrkoli kasneje med brskanjem po spletni strani kliknete na to povezavo, se vam pokažejo vaše trenutne nastavitve vaše politike zasebnosti spletne strani, na kateri se nahajate. Po želji lahko za katerikoli obstoječ tip piškotkov spremenite nastavitev z izbiro opcije iz seznama. Ta nastavitev se samodejno shrani brez eksplicitnega shranjevanja, ko okno zaprete s klikom na X v zgornjem desnem kotu okna.

Izklop piškotkov za vse spletne strani

Običajno lahko izklopite piškotke za vse spletne strani v vašem iskalniku tako, da ustrezno nastavite to opcijo v nastavitvah iskalnika.Vendar upoštevajte, da vam v primeru, če piškotkov ne želite imeti, ne moremo jamčiti, da bo spletno mesto delovalo popolno. Lahko izgubite nekatere njegove funkcije, nekaterih strani pa si morda ne boste mogli več ogledovati. Poleg tega se z zavrnitvijo piškotkov ne morete popolnoma zavarovati pred prikazom oglasov. Oglasi v tem primeru ne bodo več ukrojeni po vaših interesih in še pogosteje se bodo prikazovali. Vsak brskalnik ima lasten postopek prilagajanja nastavitev. Po potrebi si za pravilno nastavitev pomagajte s funkcijo pomoči brskalnika, ki ga uporabljate. Če želite onemogočiti piškotke v mobilnem telefonu, podrobnejša navodila poiščite v priročniku zanj.