Resna zveza je nekaj kar ponavadi pride v korakih. V tebi se pojavi želja po nekom. Sama sebi nisi več dovolj ampak želiš deliti življenje in želiš, da z nekom hodiš z roko v roki. Začneš hoditi na zmenke in spoznavat njegov karakter. In vprašaš se ali si s to osebo resnično lahko ustvarim skupno življenje? Ali resnično imam s to osebo lahko družino? 

Na začetku odnosa je vedno idealno in popolno. Metuljčki, harmonija in čutenje. Lebdenje in istočasno lahko misliš, da bi premikal gore. 

Ko srečaš nekoga posebnega zate, potem si ga želiš spoznati. Začneš se družiti in se spoznavati. Ugotavljati katere so tvoji skupni interesi in kje so razhajanja. Velikokrat ni vedno vse ujemajoče in potrebna je prilagoditev. Koliko si prilagodljiva? In koliko si pripravljena iti v podrejenost? že razmišljaš če bi iz tega lahko nastala resna zveza? Verjetno da ne.

Vabim te, da me za ljubezensko vedeževanje pokličeš ali pa mi za sms vedeževanje pošlješ sms. Vse ti bom povedala, karkoli boš vprašala. Sem specialistka za ljubezenska vprašanja.

Prilagodljivost in podrejenost v resni zvezi

Če pogledamo pomen izraza sta si zelo nasprotujoča. Prilagodljivost je lepa lastnost in seveda z njo lahko gradiš trdnost odnosa. Medtem, ko podrejenost ni toliko. Podrejenosti se velikokrat poslužujejo posamezniki, ki si na vsak način želijo zvezo in ni važno kakšna ta je, samo, da je zveza. Ampak podrejenost po navadi pripelje do razhajanj, samoumevnosti in nespoštovanja. Tako, da je res dobro, da si v takšni situaciji postaviš vprašanje: Si resnično želim takšne veze? 

Veliko je stereotipov, ki govorijo o tem, da se moški bojijo resne veze. Ampak vse krivde ne bi pripisala samo moškim. So tudi ženske, ki ne vedo kaj bi. Predvsem se vidi, da potem muhavost žensk pripelje do neodločnosti moškega. In lahko se pojavi začaran krog. 

Za resno zvezo se je treba odločit sam pri sebi

Tako, da najprej se je potrebno odločiti pri sebi. Si postaviti par vprašanj in se podati, na lov za »zakladom«. Ko le tega dobimo je potrebno odnos negovati in seveda tudi vanj vlagati. Kdaj je pravi čas za otroka? Ko si v vaš odnos prepričana, ko bi brez pomislekov dala roko v ogenj zanj, takrat lahko začneš delati na otroku in ustvariti družino. 

Tanka je meja med resno vezo in prijateljstvom z ugodnostmi, kot sama temu pravim. Zavedati se je treba, da tako moški kot ženska potrebujeta nekaj časa zase, da imata svoj svet in se v njega umakneta. S tem si vsak napolne baterije in potem v resni vezi lahko delujeta kot par normalno in drug drugemu nudita varnost in zavetje.

In tukaj seveda igra veliko vlogo tudi zaupanje. Do zaupanja pa se seveda pride, z dobro komunikacijo in dopuščanjem izražanja sebe. In na takšen način lahko zgradita resno vezo in se v njej počutita ljubljeno in seveda zaželeno. Ampak v prvi vrsti pa si enostavno moraš postaviti vprašanje, kaj ste za to pripravljeni narediti in koliko sebe si pravzaprav pripravljena v to vezo dati?

Ko slišim, da nekdo reče … to je resna zveza

Resna zveza je res en tak projekt, ki zahteva svoj čas. Resne zveze ne nastanejo čez noč. Tako da ko me ljudje kličejo in mi rečejo, da so po enem mesecu poznanstva že v resni zvezi je to jasno, da to resna zveza ni. Ne more biti.