Zaljubljenost je nekaj zelo lepega. V zaljubljenosti smo navadno spontani v odnosu in pri izkazovanju naklonjenosti osebi naproti nam. Medtem ko gre pri ljubezni za neki trden in močan odnos. Predvsem pri ljubezni se zavedamo in smo tako pripravljeni na sprejemanje in dajanje. 

Ne pozabite, da me lahko za vsa vaša ljubezneska vprašanja pokličete ali mi pošljete sms. Na voljo vam je ljubezensko vedeževanje po telefonu in ljubezensko sms vedeževanje. Poglobila s bom v vsako vaše vprašanje.

Zaljubljenost in hormoni

Pri zaljubljenosti po vsej verjetnosti igrajo hormoni veliko vlogo. Fokus je samo na tem, kako bomo jo razveselili in polepšali dan. Gledamo na uro kdaj se bomo ponovno srečali ali kdaj na bo poslala sms sporočilo. Lahko bi se reklo »divja igra možganov«. Dobesedno ponorijo. In ne mislijo na nič drugega. 

Pri ljubezni pa imam umirjeni odnos. Veliko delamo na komunikaciji. Veliko govorimo ampak poleg tega tudi poslušamo. Pri ljubezni imata enako vrednoto tako on kot ona. 

A pazite, da avantura ne prevzame glavnega motiva za zvezo.

Po navadi je prva faza zaljubljenost in potem se iz te razvije ljubezen

Ko smo zaljubljeni, od partnerja spontano dobimo kar potrebujemo. In se veliko ključnih zadev dogaja spontano. Kajti na začetku lahko nismo mi, lahko smo tudi malo več prilagodljivi, kot bi bili običajno. Medtem, ko se je pri ljubezni potrebno veliko pogovarjati. Predvsem izražati svoje občutke. In kaj dejansko pričakujemo. Kajti tekom časa in let, se lahko začetki veze pozabijo. In predvsem tudi pozabi to kaj v resnici druga oseba ljubi in kaj sovraži. In obratno seveda. 

Ljubiti pomeni za nekoga nekaj delati, imeti rad za nekoga drugega. Vi ste on in on je vi. 

Da odnos živi je potrebno skrbeti za to kot za ogenj pozimi. Ne smemo dovoliti, da ogenj ugasne. Ko začne odnos tleti je še čas, da se ogenj ponovno zaneti. Ampak potrebno je dati poleno, poskrbeti, da ima od česa ponovno goreti. 

Je kar nekaj idej za ohranjene odnosa

Da ne pozabimo, kako je biti zaljubljen. In, da ne pozabimo kaj dejansko je ljubezen. 

Izogibamo se odnosa v tišini. Poskrbimo, da nikoli ne gremo skregani v posteljo. Kajti dokazano je, da pari ki gredo v posteljo v miru, so srečnejši in ti odnosi so trdni in trajni.

Poskrbeti je potrebno za majhne pozornosti. Majhna darilca, ki so njo ali njega v fazi zaljubljenosti osrečevala. 

Potrebno je vnesti rituale, da praznujemo razne obletnice in se spomnimo raznih dogodkov v preteklosti in jih seveda tudi praznujemo. 

Kaj še za zaljubljenost ali za ljubezen?

Pohvale so ključne in prinesejo v odnos harmonijo in občutek vrednosti. Ni potrebno skopariti z njimi. Ampak če nam je resnično nekaj všeč, to seveda izrazimo. In ne pozabimo tega tudi vrniti. 

Vsak vikend poskrbimo za skupen izlet ali sprehod. In se kulinarično razvajamo. Pripravimo si najboljšo jed in pijačo. Naj vse skupaj zveni še tako osladno ampak ja s čokolado se lahko marsikaj reši. Čokolada naj bi bila močan afrodiziak za trajen odnos. 

Naj se iz zaljubljenosti rodi trajna in močna ljubezen. Katero gradimo, delamo na njen. In smo z njo vzor. Predvsem otrokom, ki opazujejo in seveda vpijajo vase. Naj bo večna, naj bo trajna. In seveda posebna. 

Ampak najprej … zaljubljenost 🙂