Prijateljstvo pomeni osebo, ki te sprejme v objem …. ničesar od tebe ne pričakuje ampak tam je preprosto za tebe. Ne obsoja, ti ponudi svoje srce, da se nanj nasloniš. 

Najpogosteje pride do pravih prijateljstev, med osebami, ki se med seboj spoštujejo in seveda podpirajo. Imajo podobne interese ali pa podobne poglede na svet. In najpogosteje prihaja do pravih prijateljstev v enakih družbenih slojih. 

Prijateljstvo se rodi, ko si na enaki valovni dolžini in zgleda tako, kot da bi skupaj z osebo nasproti tebe pisal scenarij za oddajo. Dopolnjeval manjkajoče stavke in dodajal ravno to, kar je imela oseba v mislih. 

Prijateljstvo je vino življenja. 

Edward Young

Iščeš prijatelja za pogovor? Bi rada neobremenjeno spregovorila o temu ali onemu in imela prijatelja za težke dni, ki bi te razumel in ki bi ti nudil podporo? Iščeš nekaj zase pa kar ne najdeš? Lahko me pokličeš, preberi na prerokovanje po telefonu kako, ali pa mi pošlješ sms preko sporočil na sms vedeževanje.

Pravo prijateljstvo včasih tudi boli in je na preizkušnjah

Pravi prijateljstvo včasih tudi boli. Lahko si prijatelj ali prijateljica dobi partnerja in potem je tega časa za vaju manj. Ampak če niste ravno ljubosumne narave in znate v življenju deliti, potem boste znali izkoristiti vajin čas, ko sta skupaj maksimalno. 

Pojavile se bodo tudi preizkušnje. Ko bodo zavistni ljudje, na vajin trdno prijateljstvo poskušali vplivati. Ali celo delovati tako, da vaju razidejo. Takrat nastopi moč misli in zaupanja. Svetujem vam, da imate več prijateljev. Da dovolite ljudem, da se vam približajo. Ampak preden se podate na pot utrditve ali iskanja prijateljstva, je dobro, da trden in močan odnos seveda zgradite z seboj. Kajti če ne boste imeli sami vase zaupanja, ga ne bo imel nihče. 

če je to prijateljstvo, ki začenja bolet, med moškim in žensko, potem se je treba vprašati ali ni to prijateljstvo preraslo v kaj več, za razmisliti je ali je to morda že simpatija ali pa da lahko kaj hitro vse skupaj postane neka avantura.

Prijateljstva se zgodijo, ko se naše poti križajo. Prijateljstvo ni slučaj ampak je namen. 

vedeževalka Mimi

Največkrat se prijateljstva spletajo v šoli, službi ali na raznih prireditvah, morda celo pri nakupovanju, ko poklepetamo z prijaznim prodajalcem in ponudniku storitev. Če smo dovolj odprti se počasi iz enega klepeta lahko zgodi, pravo in sproščeno prijateljstvo. 

Kadar zaupanje ni obojestransko potem prijateljstvo ugasne. Vsak ogenj če ne skrbimo zanj, ugasne. In tako je potrebno tudi prijateljstva negovati. Dobri prijatelji vedno stojijo ob strani. 

Prijateljstva so živ organizem

Imajo svoja prepričanja in svoje življenje. Se ne mešajo v slog oblačenja, hrano in vsakodnevno rutino. Ampak jo enostavno sprejmejo. V primeru, da pride tukaj do prevelikega vtikanja, prepričevanja v nasprotno, potem je prijateljstvo postavljeno na preizkušnjo. In na drugačno delovanje, se pravi iskanje drugega in umikanje z izgovori. 

Zavedati se je potrebno, da je čustvena podpora pomembnejša od materialne. In če nam nekdo finančno pomaga še ni rečeno, da se bo iz tega rodilo trdno prijateljstvo. Lahko pa se bo rodilo iz tega, ko nas bo nekdo poslušal po razhodu boleče in dolgotrajne veze. 

Za prava prijateljstva ni vodiča ali rokovnika so samo smeri, ki jih konec koncev vodijo naša čustva in prepričanja. Če naša pričakovanja postanejo prevelika, potem se pot lahko konča. 

Kakšno prijateljstvo si želite? Odločitev je vaša seveda. Ampak ne poskušajte ga izsiliti, kajti na koncu boste lahko razočarani.